Thursday 22 March 2018

First Thoughts on Eurovision 2018


Hoi allemaal!

... en welkom onze 3de editie van "Thoughts on Eurovision"! ( Editie 1 lees je HIER , Editie 2 lees je HIER)

De Pinguïn en Shannona met haar cynische opmerkingen zijn samen met mezelf terug om onze gal te spuien (eventueel) over de inzendingen voor Eurosong dit jaar.

De Bloemlezing van vorig jaar kan je HIER terugvinden ( en dinsdag en donderdag)

Uiteraard is niets persoonlijk aanvallend bedoeld naar de zangers toe maar geven we gewoon onze mening, zoals iedere andere persoon (soms onbewust) zal doen tijdens de uitzendingen van Eurosong op 8, 10 en 12 mei.

Geniet er van en laat vooral een reactie achter met jullie top 5!


Albania
M: Mall was het eerste liedje dat bekend werd gemaakt op de site van Eurovision World. En is ook meteen een van mijn topfavorieten. 'K versta er geen bal van maar na een kleine opzoeking op google gaat het, hoe kan het ook anders, over de liefde. Voor mij echt een oorworm! Top :)
S: Een oorworm is een goede beschrijving Margo! En dat bedoel ik in de meest positieve zin! :P Het ritme zit goed, dan maakt de taal niet veel uit. Deze wordt beter hoe meer je luistert!
N: Eigenlijk wel leuk dat het in eigen taal is, ok je verstaat het wel niet maaaaar... Een goed liedje! Ik hou ook echt van de gitaar erin :)

Armenia
M: Ook Armenië komt met een liedje in hun moedertaal. Na wat Googlen en uiteindelijk een google translate betekent Qami blijkbaar Wind.. We leren bij. Geen slecht liedje maar volgens mij nie iets dat de grote finale gaat halen... Hij staat eigenlijk vooral QAMIII te schreeuwen op het podium.
S: Bij deze denk ik ook aan een oorworm, maar dan eerder als in "er zit een worm in mijn oor te zingen, wil iemand die even verwijderen?" Het refrein (Qamiiii dus) heeft wel iets maar het is spijtig genoeg niet voldoende om de rest van het nummer voor mij op niveau te halen.
N: Het doet me denken aan een droevige scene in een anderstalige film. Weetje welke vibe ik hieruit haal? De spirit vibe... op een of andere manier. Geen slecht liedje vind ik, maar geen: IK WIL DIT ELKE DAG LUISTEREN - gevoel.

Australia
M: Persoonlijk vond ik de vorige inzendingen van Australië beter.
S: Wow dit is al de 4de deelname van Australië aan Eurovision? Tijd gaat snel! En alhoewel deze niet slecht is, lijkt het er mij geen die zal blijven hangen...
N: Dankje Shannona, ik voel me alweer 4 jaar ouder ;) bwa, niet slecht, niet uitstekend. een 'meh' liedje.

Austria
M: Die zijn stem (en liedje eigenlijk ook) heeft iets mee van de vorige inzending van Australië.
S: Elke keer als hij zingt "and I get no sleep" moet ik denken aan Insomnia van Faithless, wat een veel betere plaat is. Twas een goeie poging...
N: niet mis, zorgt wel voor een gezellige sfeer

Azerbaijan
M: Ja... Theeft iets catchy :p
S: Heeft inderdaad iets catchy maar de lyrics zijn wat te cliché voor mij. Ik heb ook het rare gevoel dat dit een vertaling is van een Azerbaijaans liedje (dat misschien wel beter was...)
N: Op het eerste gehoor echt inderdaad een catchy song! We zullen zien of hij effectief blijft hangen :p

Belarus
M: Oké, zijn kleren zijn de max... Maar misschien moet er volgend jaar een betere zanger inzitten.
S: Een betere zanger Margo? Liefst gewoon een zanger aub! Leuk om naar te kijken, niet om te luisteren...
N: ... Ik heb het gejinxt... 'tot nu toe al heel mooie liedjes... nog geen slechte tegengekomen'. Tot nu dan toch.

Belgium
M: Tzal ons weer wat tijd kosten om aan haar "neusklank" te wennen. Maar voor mij blijven de Belgische inzendingen echt op hoog niveau. Hop Sennek!
S: Belgische inzendingen en ik zijn nooit vriendjes... ik kijk er al niet naar uit om deze 1000x op de radio te moeten horen.
N: het heeft de vibe van Blanche (en zen peird), ik vind het wel leuk! Zoals altijd grote supporter van eigen land (tenzij het slecht is, dan moet het ook gezegd worden) maar deze vind ik wel goed. Haha ja Shannona... bereid je er maar op voor xD

Bulgaria
M: Rag'n'bone man in disguise? Maar nie mis.. nie mis..
S: Kijk het is niet slecht, maar daarom is het nog niet super goed. Ik ga het waarschijnlijk nog luisteren voor het refrein.
N: Margo, dat is echt heel die sfeer van Ragnbone man :o het noemt zelfs Bones :p hint? DE MOL! Nee, vind het wel nog tof :)

Croatia
M: Ik hoop dat die weet dat ze maar met 6 op het podium mogen. #byebyemenselijketrap . Niet echt mijn ding.
S: ennnn... skip
N: vreeeeeeeemd

Cyprus
M: Kstel voor dat ze de titel van het liedje eer aan doen en na hun deelname de lyrics verbranden.
S: "You got me pelican fly-fly-flyin'" - hierbij bied ik namens Cyprus mijn oprechte excuses aan alle pelikanen aan...
N: Het gaat alleen maar slechter heb ik de indruk...

Czech Republic
M: Volgens mij het eerste deel van de Hottiecard :D . Iets compleet anders dan de andere inzendingen. Als deze niet doorgaat naar de finale, dan weet ik het ook niet meer. Het is modern, fris en origineel!
S: Deze heeft iets catchy! En het is inderdaad origineel! Laat die maar doorgaan naar de finale ;)
N: Ja! Da's een leuke :D Een van mijn favo's tot nu toe. En Ja niet mis om naar te kijken haha

Denmark
M: Opnieuw een liedje in eigen moedertaal. Dacht ik dan. Ik hoop dat de zanger beter begrijpbaar zal zijn op Eurosong zelf. Dat ter plaatse dansen is ook iets raar. Maar ze moesten iets doen zeker? Ze zingen wel goed vind ik..voor vikingen :p
S: Maar Margo toch! Dat Engels versta ik dus wel he! :P Jep deze vind ik leuk! Echt leuk! De Vikingen scoren goed bij mij! :P
N: Ben momenteel bezig met de magnus chase boeken van Rick Riordan en dit past eigenlijk wel bij de sfeer! Oh niet gedacht dat ik dit leuk zou vinden maar... de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Nog een favorietje :)

Estonia
M: Ze zingt wel goed en haar kleed is de max.. Maar is dit Eurosong materiaal? Ik denk het persoonlijk niet.
S: Niet zo'n fan van deze hoge noten...Ze zingt goed he, maar die hoge noten...
N:  Om het in Shannona's eerder gebruikte woorden te zeggen 'SKIP'

FYR Macedonia
M: Na vele jaren ben ik nog steeds fan van de inzendingen van Macedonië.. jammer genoeg geraken die nooit ver. Misschien dit jaar meer geluk? Alvast een goeie inzending!
S: Macedonië ik wil jullie leuk vinden, echt waar...maar het lukt niet echt met deze inzending. Het is zeker niet slecht, maar niet echt mijn ding. Misschien als ik het meer hoor...
N: De middenmoot

Finland
M: Mijn plaspauze moment dit jaar, Finland! Wa is dees man XD
S: Ik vind de lyrics nog leuk om eerlijk te zijn, maar euhh, de zangeres daarentegen...
N: De titel is gepast

France
M: Volgens de bookmakers heeft Frankrijk meer kans dan België om te winnen want "ze hebben meer ervaring op het podium"... Ze mogen volgens mij blij zijn dat ze onmiddellijk in de grote finale staan dit jaar. Beter dan Amir zullen ze volgens mij moeilijk vinden.
S: Ik denk eerder dat het zal winnen omwille van politieke redenen... en dat begin ik zo'n beetje beu te raken. Opnieuw: tis niet slecht maar ik heb al beter gehoord. We zullen zien hoeveel politiek er dit jaar meespeelt...
N: Nog iemand die denkt aan Croques bij het horen van haar naam. Oh en natuurlijk weer politiek erbij halen in een liedje... Wel geen slecht liedje maar een winnaar is het niet.

Georgia
M: Het is mooi, daar hoor je mij niet over klagen... Maar neem het mij nie kwalijk als ik in slaap val. Perfect liedje om te ontspannen na een lange dag!
S: Het is opnieuw niet slecht, maar springt er gewoon niet zo zeer uit voor mij...
N: niet mijn ding... plaspauze ;)

Germany
M: In herinnering aan zijn vader. Der zullen traantje vloeien allesinds, daar is geen twijfel over. Ed Sheeran gehalte: 75% (want hij heeft geen gitaar mee :p ). Maar ik ben fan!
S: Jongens toch, der zijn veel goede nummers maar ze springen er gewoon niet uit voor mij...
N: Ed sheeran gehalte, scoort altijd bij mij als Ed fan :p

Greece
M: Google Translate vertelt mij dat het allesinds een liedje is over iets dat ze droomt. Tis raar.
S: Ze zingt wel mooi maar het springt er opnieuw niet uit...en dat 3x maal op een rij :$
N: Het heeft wel iets vind ik... Zo iets om naar te luisteren als je op een Grieks eiland zit en de zon ziet ondergaan.

Hungary
M: Hongarije probeerde dit jaar de hottie card te spelen. Dat is ze ook gelukt. De "ik kan ook zingen" kaart zijn ze helaas vergeten.
S: Wil iemand hem aub eens het verschil uitleggen tussen zingen en schreeuwen?
N: ha ha ... nee wat is dit zelfs

Iceland
M: Ijsland deelt dit jaar de hottiecard met twee andere landen. Dude can sing maar tis zooooo braafjes. Die wordt opgegeten door de grote showbeesten. Sowieso.
S: Kijk het is één van de betere van IJsland van de afgelopen jaren, dat zeker, maar zelfs hij springt er spijtig genoeg niet tussenuit #ikenmijnclichézinnetje
N: rustgevend om naar te luisteren. Komt in mijn persoonlijke top tien. Winnen zal deze denk ik niet, zoals Margo zegt... te braafjes.

Ireland
M: Het derde deel van de hottiecard gaat naar Ierland. Mark Ferris lookalike volgens mij. Maar blijkbaar heeft de rest van de wereld iets tegen de Ierse hotties. Laatste twee jaar geen finale gehaald, compleet onterecht!
S: Spreekt me niet echt aan...
N: ooooh dit is my cup of tea

Israel
M: Ik herinner mij de finale van de eurosong wedstrijd in Israël. Ze heeft zeker talent! Alleen hoop ik dat haar haar en make-up op iets gaan trekken want dat roze is voor mij een no-go. Het kan je niet schelen hoe je er uitziet maar trop is teveel.
S: Er zit een dunne lijn tussen origineel en zot; Tsjechië was origineel, dit is gestoord XD Zij heeft zeker talent he, maar dit nummer is het niet voor mij. Speciaal nog enkele covers van haar opgezocht en die vond ik wel beter :) Ook al blijft het speciaal. Maar ze heeft alleszins enorm veel plezier op het podium!
N: hahahaha Het grappigste/tofste/zotste liedje is toch wel dit. Haha ik hoor er zowel kippen als kalkoenen in, zalig.

Italy
M: Als er een land wint op tekst en inhoud dan is het Italië, misschien zelfs op catchy nummer gehalte. Nu maar hopen dat Amerika en bepaalde andere politieke leiders hier geen lucht van krijgen tot de grote finale.
S: Ik heb de Engelse lyrics even opgezocht; verstaan wat ze zeggen + hun muziek/gezang = kippenvel!
N: Ik zag de naam Fabrizio en ik hoorde 'temptation'. Maar dat terzijde. Dan ook maar eens de tekst opgezocht. Betekenisvol inderdaad. En het is catchy. Goede combo.

Latvia
M: Ze probeert er armbewegingen bij te krijgen zodat haar tekst wat meer "Swung" krijgt. Maar wat een fail. Serieus, zo'n dingen moeten spontaan komen, niet ingestudeerd. No. No. No.
S: "You’re looking at her, she’s looking at you. I’m falling apart asleep, what can I do."
N: *sounds of the negative buzzer from Got Talent* It's a no from me.

Lithuania
M: Ik kan mij niet herinneren aan wie ze mij doet denken met haar stem. Maar dat kan volgens mij niet echt goed zijn om zo'n keelklank te produceren. Aan de andere kant, ik ship haar met die gast van IJsland. Hoewel die gast op het podium daar niet echt akkoord mee zal zijn volgens mij XD
 S: Deze gaat de box van de misheard lyrics in!
N: I love misheard lyrics! En moest ze het nu eens iets beter uitspreken zou het nog leuker zijn om naar te luisteren.

Malta
M: Troye Sivan pikker. Een nee van mij. Echt.
S: Allé de eerste Philippe Geubels na-aper is er; misschien kunnen we Philippe vragen om te komen zingen? :P
N: Ik vind de phillipe geubels niet terug in het liedje :p maar ik zou wel ja zeggen tegen een philippe op eurosong hahaha hoe grappig zou dat zijn.

Moldova
M: Eeuuuhhhh. Ik mis mijn epic sax guy.
S: Voor ik naar mijn scherm keek, was ik behoorlijk zeker dat het begin van dit liedje volledig door een vrouw gezongen werd... Sunstroke Project please come back?
N: Meh

Montenegro
M: Google Translate verklaart eigenlijk niet veel. Volgens mij moet die gast eerder eens naar een Psycholoog ipv mee te doen aan Eurosong.
S: Ik heb mijn skip-knop weer nodig hoor!
N: Nope en over misheard lyrics gesproken volgens mij zingt hij ergens 'annanas'

Netherlands
M: Nederland gaat country dit jaar. Het zal allesinds opvallen. Alleen denk ik niet zo positief als Tsjechië. Maar het blijft wel zitten dus wie weet! Gelukkig hoeven we het niet tegen hen op te nemen in de halve finales! Helaas wel tegen Tsjechië.
S: Ik vind de gitaar leuk, de zanger niet zo zeer...
N: Ik hoor graag Country ... Goede country. Dit is geen goede country.

Norway
M: Even een kleine teleurstelling toen hij begon zonder viool. Geef toe, iedereen zit daar toch op te wachten? Ze gaan duidelijk voor de "fan favorite" dit jaar. Zelfs al trekt de act op niets.
S: Alexander Rybak zonder viool? Nope! Dat accepteren we niet! En die act?! Wil iemand gewoon terug een viool in zijn pollen duwen! Zelfs in "Love, Love, Peace, Peace" (herinneren jullie je dat nog? :P ) wisten ze dat! Ahh, daar is de viool dank u!
N: WAT? geen viool?? Net alsof wij Tom Dice terugzenden zonder gitaar... euhm my and my...stupid act. Voor derest: meh

Poland
M: Niet echt mijn ding. Tis te "fuif" achtig....Mijn oren zijn er ook niet echt akkoord mee.
S: Niet echt origineel... Skip!
N: Zucht...

Portugal
M: Als de vertaling goed is gaat dit over liefde die naar de hemel is en waarvoor ze nu zingt. Haar haar is wel tof!  Maar om echt in eurosong thuis te horen...
S: Het heeft wel iets, maar volgens mij niet genoeg om te winnen.
N:Haar haar matcht niet met de sfeer.

Romania
M: Kledingswissels op het podium zijn zo passé... Also, Elton John wil zijn piano terug voor hij op tour vertrekt.
S: Ik hou van echo's maar deze nemen dat iets te letterlijk...Die kledingwissel was niet eens spectaculair! Jongens toch, als je iets wilt doen, doe het dan wel goed he! Ze winnen waarschijnlijk de prijs voor de saaiste kledingswissel in Eurovision ooit.
N: Skip ;)

Russia
M: Als die geen neuscorrectie (en de rest) heeft gehad dan weet ik het ook niet meer. Nee ik ben geen fan. De inzendingen van voorbije jaren waren veel beter!
S: Die ga ik zien en horen in mijn nachtmerries peis ik!
N: Russen zijn eng.

San Marino
M: Tis eens iets anders met een rappende vrouw op het podium maar niet echt mijn ding.
S: Wel het is origineel en niet mis, ben benieuwd hoever ze geraken.
N: Meh

Serbia
M: officieel de kortste lyrics van Eurosong dit jaar. Kon die zanger nu niet alleen optreden met enkel zijn stuk? Ging volgens mij veeeeeeeeeeeel beter zijn!
S: Ik heb echt het gevoel da ze bepaalde tips uit "Love, Love, Peace, Peace" letterlijk overgenomen hebben...
N: hahahah Shannona, nu dat je het zegt XD

Slovenia
M: Ze zingt over zichzelf. Van een ego gesproken. Of om het in het Sloveens te zeggen: Ne, ne!
S: Zeg maar gewoon nee nee, Margo ;)
N: En een derde nee

Spain
M: Spanje... waarom? Leer die gast beter zingen, tis echt zonde. En echt, een koppel dat op het podium kust is echt ZO passé. Nee, dit is echt een NOPE voor mij. Het kon zoveel beter. Bijvoorbeeld in een hoger tempo. Een veel hoger tempo. #Slaapliedje
S: Ik heb echt het gevoel dat die twee elkaar in realiteit niet kunnen uitstaan xD Mijn oren zijn ook geen fan.
N:NEEEE ! Alé ik had echt gehoopt dat Spanje met een knaller van een liedje ging komen. Dan kon ik in Mallorca ook wat mee supporteren met Spanje (hé ik kan stemmen voor Belgie, ik ga daar een spaans gsm nummer hebben... even dit terzijde XD). Helaas... Dat ze dat daar maar niet spelen op de radio, gracias.

Sweden
M: Ze hadden veel beter Mans nog eens gestuurd.
S: En de cliché's zijn terug...we hadden ze niet gemist hoor --'
N: Weer de middenmoot

Switzerland
M: I'm gonna go with no.
S: En nope!
N: Persoonlijk vind ik dit nog niet zo slecht... heeft wel wat.

Ukraine
M: Volgens mij heeft die gast de memo nog niet gekregen dat een goth look niet meer van deze tijd is. Also, ik heb dezelfde ring.
S: Die ogen zijn vreselijk afleidend! Het liedje is gepasseerd en ik zit me af te vragen of de zanger meegaan heeft aan In The Flesh...
N: nope

United Kingdom
M: Ligt het aan mij of heeft dit iets mee van Moldavië van vorig jaar?... Doet mij ook wat denken aan 'Mama' van Jonas Blue. Ook nog van een ouder eurosong liedje maar ik kan er niet onmiddellijk opkomen welk.
S: En we eindigen met iets catchy maar nu ook niet direct een winnaar. Alhoewel ik het leuker begin te luisteren hoe meer ik luister.
N:  meh

BOOKMAKER TOP 5  (maart 2018)

1) Israël
2) Estland
3) Tsjechië
4) België
5) Australië

ONZE TOP 5 
M
1) Albanië
2) Tsjechië
3) België
4) Duitsland
5) Ierland (en Denemarken, Georgië, Israël en Noorwegen)

S
1) Denemarken
2) Italië
3) Bulgarije
4) Tsjechië - Albanië
5) San Marino - Verenigd Koninkrijk

N
1) Denemarken
2)Tsjechie
3) Ierland
4) Belgie
5) Duitsland

Een nieuw jaar en ik verlang al zo hard naar de bloemlezing van de halve finales en finale. Vier vrouwen als host dit jaar, 43 landen nemen het op tegen elkaar. En wij, klein Belgenland nemen het op tegen o.a. Tsjechië en Israël in de eerste halve finale! Het zal verdorie spannend te worden!!!

bye!
x

No comments:

Post a Comment