Monday 18 April 2022

First Thoughts on Eurovision 2022

 Hoi allemaal!


... en welkom onze 7de editie van "Thoughts on Eurovision"! ( Editie 1 lees je HIER , Editie 2 lees je HIER, editie 3 lees je HIER, editie 4 lees je HIER, editie 5 lees je dan weer HIER  (afgelast maar toch een blog!) editie 6 lees je dan weer HIER !). 

En nu moet ik eerlijk toegeven. Ik ben al drie kwartier aant denken wie wij in godsnaam vorig jaar gestuurd hebben. Uiteindelijk bij Hooverphonic uitgekomen. Toen vroeg ik mij af : wat was het liedje waarmee ze gingen? I have no clue whatsoever. Het enige dat nu rent-free in mijn hoofd draait is "ALL ALONE IN THE DANGER ZOOOONE". En daarvan ben ik wel zeker dat dit niet onze inzending van vorig jaar of het jaar daarvoor was. Kunt ge u inbeelden wat voor een indruk België heeft gemaakt in eurosong vorig jaar.

De Pinguïn en Shannona met haar cynische opmerkingen zijn samen met mezelf terug om onze gal te spuien (eventueel) over de inzendingen voor Eurosong dit jaar.

Italië was dan weer de verrassende winnaar vorig jaar! Hoewel de bookmarkers hen in April op plaats 5 zetten had geen een van ons drie hen ook maar in de top 5 staan. En in alle eerlijkheid, Zitti e Buoni staat nog altijd niet hoog in mijn favo hits van Maneskin...Hun andere songs daarentegen, daar ben ik wel super fan van, maar daarmee gingen ze Eurosong niet gewonnen hebben. 

Uiteraard is niets persoonlijk in deze blogpost aanvallend bedoeld naar de zangers toe maar geven we gewoon onze mening, zoals iedere andere persoon (soms onbewust) zal doen tijdens de uitzendingen van Eurosong op 10, 12 en 14 mei.

Geniet er van en laat vooral een reactie achter met jullie top 5!

Albania 
M: Ik dacht echt even dat ze begon met "oooeeeh, heeeelp" ... wat ik haar niet kwalijk kon geven. Een liedje zingen met vooral het achtergrondkoor, dat kan ik ook. Dat liedje zal ook niet hetzelfde effect hebben zonder (of met maar 3/4/5) dansers op het podium. 
S: Oké, we beginnen niet slecht! Maar zelfs als ze in de finale geraken, ben ik bang dat ze nooit zo spectaculair zullen zijn als hier...
N: het achtergrondkoor/muziek vind ik goed, er zit een leuke beat op. Sommige stukken vind ik iets minder mijn ding zoals de 'fuifvibe' stukjes. Maar anders best wel oké. 

Armenia 
M: Das zo'n feelgood liedje dat ze spelen op het einde van een film tijdens de aftiteling. Ja, goed. Eurosong? Nee dat denk ik niet, dat gaat opgegeten worden door de grote bombastische dingen. Also, Ho Hey vibes, The Lumineers iemand? 
S: Ik vind het leuk als achtergrondmuziek maar meer zal het niet worden vrees ik.
N: prachtig lied, prachtige stem. Vrees geen eurosong winnaar maar zal toch op m'n Playlist komen. 

Australia

M: Ik heb dit precies nog gehoord... John Legends vibes iemand?  Nu, 't is wel een stuk beter dan de vorige inzending maar opnieuw zo'n rustig ding. En ik maar denken dat we na Italië vorig jaar allemaal zo'n up-tempo rock nummers gingen voorgeschoteld krijgen.  Also, The masked singer called, ze willen hun idee terug. Maar goede zanger, dat wel... 't is dan ook het enige positieve hieraan.
S: *dramatische face-reveal* Oké, tis geen nummer voor mij maar zal dienen gast ff een knuffel gaan geven, happy now? XD
N: wauw zeer goed vocaal. Eens een betere inzending dit jaar. 

Austria 

M: Oké Oostenrijk, not bad. Not bad at all. Radio hitje zal dit zeker zijn. Eurosong winnaar ben ik niet zo zeker van. 
S: Ah! We worden weer wakker. Ik denk niet dat het een winnaar wordt, maar het is zeker geen mis nummer.
N: hohja voor mij geen top 5 waard. Tis zoals M zegt. Een radiohitje. 

Azerbaijan 
M: Obi-Wan, that you? Opnieuw zo'n rustig - ik val bijna in slaap - liedje. Het doet hem precies ook pijn om dat refrein te zingen. Maar zingen, dat kan hij wel! Knap ventje ook, eerst Hottie alert! 
S: Welkom bij het land dat ik enkel ga herinneren vanwege Obi-Wan maar niet vanwege het nummer!
N:haha Margo 😂 ik zie nu enkel en alleen maar obi wan. Wel geen slecht liedje maar ook voor mij wat saai voor eurosong 

Belarus (niet van de partij dit jaar... door obvious redenen denk ik dan)
M: Desalniettemin jammer voor de artiesten wel, maar het is nu zo. 
S: 
N: 


Belgium
M: Of Wallonië weer de bal misslaat door niet in het Frans te gaan? Dat zullen we in mei weten. Ik denk het eerlijk gezegd niet. Het nummer blijft zitten in mijn oren en moest je mij vragen wie dit schreef de eerste keer dat ik het hoorde, ik had Adele geantwoord. Dus dat zit ook wel snor. Ja ik ben fan dit jaar. Nee deze zal ik niet snel vergeten denk ik :p 
S: En ik mag me bij de gewoonte houden dat ik Belgische nummers maar niks vind.
N:  fan! Al duurde het even. Maar na paar keer luisteren ben ik overtuigd. Hopelijk in top 5! Ik vind het spijtig dat er niet in het Frans word gezongen maar aan andere kant... Ze denken al vaak genoeg dat we enkel Frans spreken in België 😅

Bulgaria 
M: Bulgarije haalt dit jaar de mosterd bij Italië, dat is wel obvious denk ik dan. Maar of ze hun kwalificatiestreak gaan voortzetten hiermee, dat weet ik nie.
S: Wanneer zelfs de rock nummers slaapverwekkend zijn...
N: in slaap val je hier wel niet van! Ik ben verder geen fan maar das vooral door het genre. 

Croatia
M: ZzZZzzz... dees is echt zo'n liedje waarvan er 50000 andere versies van bestaan. 
S: 12 points voor de danser! Ah, wacht, tis het liedje dat beoordeeld moet worden? Jah, geef die punten maar terug.
N: Springt er inderdaad niet echt uit. Het is schattig, wel ok. maar daar blijft het voor mij bij. 

Cyprus 
M: Mix van het Grieks en Engels...dat is toch Engels he af en toe? Ik beeld mij dat niet in? Maar opnieuw ga ik mijn best moeten doen om niet in slaap te vallen. Hoopgevend liedje wel. Ook instant vakantiegevoel!
S: Beste tot nu toe! Krijg zelfs een beetje zin om mee te dansen.
N:  i like it! 


Czech Republic 
M: Beetje te techno naar mijn smaak. Het kon zoveel meer zijn maar echt, deze past perfect in het rijtje bij de vorige twee. Nope.
S: Where are you now? Ver aant weglopen van dit nummer!
N: ook geen fan van het genre maar tis niet percé slecht. 

Denmark 
M:  Oke... de Beatles hebben gebeld. Ze willen hun pruik terug. En hun kostuums... Je muzikaal talent mag je houden, net zoals die verschrikkelijke toonsverandering op het einde. Waar was dat goed voor?
S: Ik was even hoopvol maar dat bleek zinloos.
N: ik vind het wel tof! De dames lijken zich ook te amuseren, leuk om een female band te hebben in dat genre. Ik vind ze wel toffe vibe uitstralen. 

Estonia 
M: Oké, Hottie alert, dat is zeker... Ik probeer hier dingen goed te vinden maar net zoals de vorige... Wat is dit? Why? Nee. Geen eurosong materiaal. Met dank aan mijn collega's hoor ik nu ook alleen nog mijn naam. 
S: Country en Eurosong gaan volgens mij echt niet samen. Misschien moet ie in de VS eens proberen?
N:  De country style spreekt me heel erg aan. Alleen wat jammer dat het heel liedje wat 'eentonig' of 'zagerig' overkomt. Het heeft iets maar mist ook iets. Geen top 5.

Finland 
M: Ik ga toegeven, dit was het enige liedje/band waar ik echt naar uitkeek. Ik hoop voor hen dat ze hun animatie kunnen meekrijgen op het podium. Want, behalve het refrein - dat ik na 1 keer horen al kan meezingen - is dit precies niet veel soeps. Allez jongens, The Rasmus, jullie konden zoveel meer doen. 

Ik ben even overgeschakeld naar de originele videoclip. Dat is wel echt The Rasmus. Tzal aan het liveoptreden liggen zeker? Ik ben wat meer fan!

S: Het nummer is oké maar bekende artiesten moeten beleefd wegstappen van Eurosong en onbekendere artiesten een kans geven.
N: Voor mij is dit wel een goeie inzending, er zit eindelijk wat power in (vergeleken met de vorige in deze lijst) en het klinkt nog goed ook! 

France
M: Die dachten, wat Oekraïne vorig jaar kon, dat kunnen wij beter? Het antwoord is NEE. Ik wil ons Barbara terug. 
S: Ik weet het niet goed... dit heeft of minder of juist meer drugs nodig!
N: euh nee danku. Pass.

Georgia 
M: Geen idee wat ik moet verwachten van act. Het klinkt nie slecht maar om nu te zeggen dat ik het goed vind, das wat veel gevraagd. 
S: En tijd voor de 1ste SKIP van 't jaar!
N: 😂 jah wat is dit zelfs

Germany 
M: Duitsland dacht, ons blondje van vorig jaar heeft dat goed gedaan maar het was wat te zot. Dus sturen we een gelijkaardige dude met een clicktrack en hopen op een beter resultaat? Hij begon goed met zingen. En toen viel het tegen. Ligt dat nu aan mij of komen die liedjes pas veel, veel later op gang? Maar nie mis. Als je wat langs zijn stem kan horen. Niet slecht. 
S: Tis alsof ze alles van vorig jaar hebben gepakt en de fun eruit gehaald hebben.
N: oke liedje, kan het goe doen op de radio.

Greece 
M: Oke, klinkt niet slecht. Haar Engels is goed. Maar das weer zo'n liedje dat ge opzet in de auto om mee te kwelen maar niet op een Eurovision stage verwacht. 
S: Ik heb dit soort nummer al vaker gehoord en dat maakt het slaapverwekkend.
N: opnieuw, goed radio liedje en zeker voor een eenzaam roadtripje. 

Hungary nog altijd niet terug :'( 
M
S: 
N: 

Iceland
M: En IJsland probeert het succes van vorig jaar en het jaar daarvoor (ze zouden gewonnen zijn, I kid you not) te evenaren. Maar ik vrees dat ze het hiermee niet zullen doen. Catchy melodieke wel. 
S: Niet slecht maar lang niet genoeg pit voor Eurosong.
N: mooi, dromerig maar beetje saai ook. 

Ireland
M: Ik dacht even dat Katy Perry daar stond. En toen besefte ik dat mijn geluid uitstond. Slecht idee om het aan te zetten. Dat is een NOPE voor mij. Nope nope nope. Hiermee vergeleken was Not your Toy tenminste nog just gezongen. 
S: En dit doet pijn aan mijn oren...
N: beetje standaard liedje dat niet echt eruit springt. 

Israel 
M: Duuuuus... Ik dacht even dat we goede kant opgingen hiermee. Een euhm... dan was dat niet het geval. Hij kan zingen, zeker weten. De act zal er ook wel staan. 't Zal ofwel een publiekslieveling worden maar 't is niet mijn smaak. Ik heb sterke Darren Criss tijdens die lady gaga episode in Glee vibes. Allez, dat begin was echt mijn ding. Jammer!
S: Geen winnaar maar die vibe was nog fun!
N: nah. Begon goed. Maar ging helaas mis. 

Italy
M: Mahmood is back om te doen wat hij drie jaar geleden niet kon waarmaken met Soldi. Hij heeft duidelijk zijnen mosterd ergens anders gehaald dan bij Maneskin. Hopelijk komt dit hem en Blanco niet duur te staan. Want het is echt wel een goed nummer. Maar ik ben fan! Alhoewel ik er geen snars van versta.
S: Blanco mag op 't podium en Mahmood mag terug naar huis.
N: persoonlijk iets minder fan. Zeker van die plotse schrille hoge tonen. Ook beetje saai qua ritme. 

Latvia 
M: Eerste gedacht: YAY EEN SAX! Mijn tweede gedacht :WHAT ON EARTH IS DIT. De boodschap past... In een kinderprogramma. Also, sinds wanneer speelt Scott Hoying sax? Iemand? Also, ik hoor sax maar hij speelt niet. Straf. Ik weet nu niet of ik nu meer groenten zal eten hierna. Sushi...
S: Bij deze ben ik zeker dat er te veel drugs aan te pas kwamen! XD
N: elk jaar moet er een vreemd lied bij zeker? 😐 

Lithuania
M: Litouwen keek naar Frankrijk en dacht: Dat kunnen wij ook! (Het kortharige tof madammeke alleen op het podium deel, niet de franse chanson in een nieuw jasje) Ik ga opnieuw in slaap vallen denk ik.
S: *geeuwt*
N: sorry, ronduit saai en een beetje 'zagerig' gezongen 

Malta
M: Laat me raden, ze heeft het zelf geschreven over haar jonge leven en alle struggles ze ooit heeft meegemaakt.. Wedden? Maar oké, radiohit CHECK. Eurosonghit.. dat valt te bezien. Te zien aan de vorige liedjes kan dat wel eens gebeuren. 
S: Behoorlijk goed, zeker een radiohit. We zullen zien hoe ver ze geraakt.
N: ik volg Margo hierin, het is een mooi nummer en zal wel op de radio worden gedraaid. Of zeker toch op m'n playlist terecht komen. 

Moldova 
M: Moldavië dacht, Oekraïne komt met een folkinstrument, dat kunnen wij ook! Maar ze vergaten even om verder naar het optreden te luisteren. Want nee. dit is het niet. Hadden ze nu nog tirolerhoedjes op, ik ging het door de vingers zien. Maar bij zoiets heb je echt wel traditionele klederdracht nodig. En geen après ski vibes met een zingende DJ die een handdoek gevonden heeft om rond zich te binden. 
S: Kijk kids, dit gebeurt als je te veel drugs pakt!
N: der zit leven in. Maar ik heb toch wat extra alcohol nodig hiervoor. 

Montenegro (eindelijk terug!)
M: Welcome Back Montenegro! Oké, ik wil de trage inzending voor hen nu wel over het hoofd zien. Niet mis. Niet mis. 
S: Redelijk goed maar niet super indrukwekkend.
N: mooi! Heb ergens gelezen dat ze haar moeder aan covid verloren heeft in 2021 dus de titel 'breathe' heeft veel betekenis hierdoor

Netherlands 
M: Nederland voor het eerst in JAREN weer in het Nederlands. Ewel... Nee. Ik ben geen fan. 
S: Ik wil het leuk vinden maar ze maken het me niet gemakkelijk!
N: leuk dat ze in het Nederlands zingen. Helaas niet echt fan van het liedje. Zit nog met 'brocoli' in m'n hoofd. 

North Macedonia
M: Dus... dat was Noord-Macedonië. I'm going crazy denk ik. Zit hier nu echt niets goed dit jaar?
Ook hier eens naar de officiële videoclip geluisterd. Stukken beter dan de live versie.
S: Meh...
N: ik vind dit wel goed! 

Norway
M: Ja oké, dit is Eurosong materiaal. Van pakjes tot het liedje, niet slecht. Maar lost Frequencies vibes... 100% 
S: Dit is de soort drugtrip die Eurosong nodig heeft! Prettig gestoord! :D
N: de tekst 😂 het is wel zeker een eurosong liedje. 

Poland 
M: Hij is niet slecht... Maar ik krijg ook hier een plagiaat gevoel. Tom Odell of zo? 
S: Sorry maar geen neut-nummers aub.
N: Niet mis 

Portugal
M: Hier zijn drie facts : 1) de meisjes kunnen zingen, 2) het liedje is catchy, 3) ik val hier gegarandeerd ook mee in slaap. 
S: Mist het vuur dat Eurosong nodig heeft.
N: niet mis maar beetje eentonig ? Niet? 

Romania 
M: Nu komt de aap uit de mouw waarom Johnny Depp niet meer als Grindelwald te zien is in Fantastic Beasts! Hij doet mee in Eurosong!...A girl can wish.
S: Ah, ik dacht dat dit Joe Exotic was als ie een ander muziekgenre had gekozen! XD
N: niet omdat er een beat onder staat dat daarom goed is. 

Russia (doet om obvious redens niet mee dit jaar)
M: Ja, tis nie eerlijk voor de artiesten maar tis de fout van dat stom ventje daar. 
S: Mag ik deze in ruil aanbieden?
N

San Marino
M: Damiano van Maneskin heeft ergens een evil twin wonen op San Marino. Het zangtalent is duidelijk ook bij Damiano blijven steken. De smaak voor tattoos ook. 
S: Een slechte kopie maken van de winnaar van vorig jaar? Jep, dat wint je een (s)tripje recht naar de vuilbak!
N: hm jammer dat de zang op zich niet goed is. Anders kon dit misschien wel nog iets zijn. 

Serbia
M: Ik werd ongemakkelijk van het begin van die videoclip. En het midden. En het einde. MAKE IT STOP PLEASE MAKE IT STOP
S: Meh x2!
N: laat gewoon de hond uit de videoclip op podium staan. De rest mag naar huis. 

Slovenia 
M: En toen werden we terug gekatapulteerd naar 1970. IN DE DISCO WO O O .... maar een knap gastje, die zanger, daar is geen twijfel over. Was hij 5 jaar ouder....
S: Dit broekventje mag niet naar de finale!
N: heb gevoel dat hij dit moest doen voor een school opdracht. Ook weer zonder enige vorm van intonatie. 
M: Ze hadden geen driedelig pak meer voor haar, dus haalden ze de meeste fancy vuilniszak door de bedazzler. En de andere maakten ze van ducktape. Nope. 
Oke, ik heb het nog wat opnieuw zitten luisteren en tis precies beter geworden...
S: Een beat en geen vals gezang? Ik denk dat we dit jaar onze lat wat lager moeten leggen.
N:  der zit wel iets in, tis geen slaapliedje. Maar verder geen fan. 

Sweden
M: Lana Del Rey, that you? Ik dacht even dat ik verkeerd had geklikt en video games begonnen was. Niet slecht gezongen maar weer zo'n traag ding. Zucht.  
S: Haar stem doet me denken aan nagels op een bord...
N: kristin stewart iemand? Ik vind opnieuw dit wel heel mooi maar ja het zet de trend van trage liedjes verder. 

Switzerland 
M: Mooie boodschap maar o zo slaapverwekkend.
S: Dit is zo slaapverwekkend dat ik er van wil huilen...
N: opnieuw. Mooi maar gasten tis een lange uitzending en we willen niet in slaap vallen. 

Ukraine 
M: Als dit wint is het puur omdat Europa met Oekraïne te doen heeft en denken ze niet na over het feit dat een - tegen dan hopelijk uit de oorlog - financieel geruïneerd land geen eurosong kan organiseren. En ook, het trekt op de zak. Dat roze hoedje jongens. 
S: Nee sorry, ik wil Go_A terug! Please! Ik krijg Enya vibes en zeker Go_A vibes, maar dan lang niet zo goed.
N: eerlijk? Ik vind dit wel nog tof. Het is een van de weinige songs die eruit springt en je niet in slaap doet vallen. Als ze winnen vermoed ik dat het symbolisch zal zijn en dat er niet verwacht wordt dat ze het moeten hosten. Misschien is een serieuze geld som beter voor hen om te winnen. 

United Kingdom
M: Mijn eerste gedacht: wat doet Rik Verheyen daar? Niet slecht, dat wel. Maar die 0 punten zijn misschien toch wel weer aan het lonken.... Ik hoop voor hen van niet.. maar UK blijft UK. 
S: Het spijt me maar sinds 2018 heeft de UK niks anders dan radiohits gebracht en daarmee win je eurosong niet.
N: zeker niet mis. Verdient wel meer dan zero points. 

BOOKMAKER TOP 5 (on 1 / 04 /2022)

1) Oekraïne
2) Italië
3) Zweden
4) UK
5) Griekenland


ONZE TOP 5 

M:
Ik denk dat dit jaar zowat het moeilijkste was om een winnaar te kiezen. Van mijn eigen puntenlijst is de hoogst gehaalde score op dit moment een 8.5/10 maar dat wil niet zeggen dat dat land op 1 staat. Dus mijn excuses, maar tzijn wat gedeelde plaatsen XD (IK KAN GEWOON NIET KIEZEN OKE)

1) Oostenrijk
2) Italië & België (voor het eerst sinds 2019 nog eens in mijn top 5)
3) Cyprus & Finland
4) Malta & Noorwegen
5) Zwitserland & UK 

Zo zag mijn vorige top 9 er uit XD Ik ben na 20 keer herbeluisteren een nieuwe gemaakt, top 5 nu. Met pijn in het hart enkele er uit geschopt maar ook andere toegelaten! 

1) Oostenrijk
2) België
3) Italië
4) Finland
5) Duitsland

Maar in de onderstaande top 5 van Shannona en Naomi kan ik mij zeker ook vinden! Tis een moeilijke dit jaar, zeker weten. 

S:
1) Albanië
2) Frankrijk
3) Noorwegen
4) Cyprus
5) Oostenrijk

N:
1) België 
2) Armenië 
3) Malta 
4) Cyprus 
5) Noord Macedonië 

No comments:

Post a Comment