Thursday 31 March 2016

First Thoughts on Eurovision 2016

Hoi allemaal!

Het is bijna zover! Eurosong 2016 komt er aan :D Na de hilarische tweet bloemlezing van vorig jaar heb ik samen met een van mijn vaste collabpartners, Naomi, de inzendingen voor dit jaar overlopen. Er zitten goeie tussen, er zitten heel goeie tussen en er zitten liedjes tussen waarvan wij persoonlijk spontaan naar het wc moeten. Op het einde van onze relaas kunnen jullie onze persoonlijke top 5 vinden. We zijn het, al zeg ik het zelf, redelijk unaniem eens over wie voor ons mag winnen :)
Voort gemak is aan ieder land al het filmpje gelinkt.

Veel lees- en luisterplezier!


Albanië  
M : Cvah liedje nog.. maar te traag om een winnaar te zijn, misschien zelfs te weinig om door de voorronde te geraken 
N: Ligt dit aan mij of heeft ze iets weg van Meryl Streep? Ik mis hier ook wat het ritme. Geen top eurosong liedje. Zeker geen winnaar. Misschien kan ze wel door de voorronde raken maar ik zal er niet op stemmen.
M :* Later toegevoed* Ja ik snap u... lijkt inderdaad wel wat op Meryl Streep... Vergeven van de botox welliswaar...


M : Traag maar gestaag op gang gekomen.. Ik ben er wel nog niet uit of die nu eigenlijk engels zingt of een tussentaaltje. Articulatie is een must! Hoge noten zijn wel zuiver... Een winnaar? hmm moeilijk te zeggen, hangt er vanaf wat ze op het podium doet. Door de voorrondes zal ze waarschijnlijk wel geraken.
N: Op tempo nummer. Zingt ze nu Engels of Armeens? Ik denk wel dat ze door de voorrondes kan geraken. Winnen zit er denk ik niet in.


M : Australië komt opnieuw met een redelijke sterke song opdraven. Finale zullen ze zeker halen waarschijnlijk opnieuw (op zen minst) de top 10. Alvast een van mijn favorieten. Ik hoop ook dat die danser mee zal zijn! * Dit heeft ook iets mee van Troye Sivan... Ofja, het geboenk in de achtergrond toch.
N: Al bij eerste noten verkocht! Ik hou van de stem. Er zit zeker power in en het is ook verstaanbaar :p Is zeker een finalist! en ik hoop ook voor een top 10. Toch vind ik het raar dat Australië meedoet... Van mij mogen ze zeker, ze zijn een meerwaarde. Maar euuh EUROsong.  iemand? :p Misschien moeten we de naam veranderen aangezien er meer en meer landen die niet in Europa liggen meedoen. Alvast een mooi liedje.


M :Vorig jaar was Azerbaijan een van mijn favorieten, dit jaar zeker ook! En dit jaar komen ze voor mij met een echt Eurosong waardig liedje opdraven. Voor mij zonder twijfel een finaleplaats waardig! Ik ben fan! *Lorde goes Azerbeidjan ? Of misschien eerder kruising tussen Lorde & Arianna Grande!
N: Lijkt wel een beetje op de vorige liedjes, zelfde genre. Ik ben niet meteen over de streep gehaald , misschien te main stream om te winnen. Het is wel mooi om op de radio te luisteren. Misschien dat ze me tijdens de voorrondes kan overhalen?


M : Ik was tijdens de voorrondes echt niet overtuigd. Nu misschien een klein beetje meer maar vergeleken met Loic vorig jaar hebben we een beetje de bal misslagen qua "Eurosong material". Tom Frantzis was mijn favoriet qua liedje in de voorrondes maar dat is al zeker geen liedje dat het ver zal schoppen op Eurosong, zeker niet nu het draait om de looks en show ipv de muziek. Enkel op Looks en Show afgaande denk ik wel dat Laura het ver zal schoppen maar als we winnen dan eet ik een week niets meer van snoep, fastfood of iets in die aard.
N: Ik was niet meteen verkocht. Ik leerde Laura kennen vanuit Familie (tv serie op vtm) en toen zag ik ze plots opduiken in the voice. Een fan zou ik mezelf nu niet direct noemen maar ik vind haar een tof meisje. Sommige zeggen dat haar liedje 'plagiaat' zou zijn van 'bites the dust'... amai mensen... Bijna alle pop liedjes hebben dezelfde akkoorden... af en toe kom je eens een zelfde deuntje tegen. Al bij al vind ik haar liedje heel leuk om op de radio te horen. OF het eurosong kan winnen betwijfel ik een beetje. Toch wens ik haar enorm veel succes! Wie weet landen we toch in de top 10 of top 15.


M : ai ai ai, in het Bosnisch. Jammer! Persoonlijk vind ik het wel goed dat ze junior eurosong verplichten om in hun eigen taal te zingen. Maar op Eurosong zelf kan dit een grote afknapper zijn. (lees :WE VERSTAAN ER GEEN BAL VAN!). Oh ja, mensen, een gebouw zoals dat krijgen jullie nooit op het podium. Just saying. Maar breng gerust die celliste mee! 
N: Ik hou niet zo van liedjes waar ik de tekst niet kan verstaan. Het is natuurlijk mooi dat ze het in ere houden maar het is wel Eurosong en niet iedereen kan die taal. Misschien ligt het aan mij maar ik hoor dan liever Frans, Spaans of Portugees. De muziek is leuk om naar te luisteren. Ik denk wel dat ze kans hebben om in de finale te belanden. Ik ben alleen niet zo'n fan van dat 'rap' gedeelte.M : Ik had eerlijk meer verwacht van de comeback van Poli Genova. Ten eerste had ik verwacht dat ze het door zou hebben dat liedjes met twee talen in het meestal niet ver(der) schoppen dan de top 20 in Eurosong. Mensen verstaan het gewoon niet. Jammer! Verder hoop ik ook dat mijn tv niet zw/w zal kleuren tijdens haar optreden. Zou zonde zijn. Anders heeft het wel wat een eurosongliedje normaal heeft: iets wat in ons hoofd blijft steken tot we het beu zijn. Het zal moeilijk zijn om deze te vergeten maar echt fan ben ik niet.
N: Bulgarije zend dit jaar toch wel iets deftigs binnen. Ok het is niet helemaal in het Engels, ook is het Engels niet zo goed gearticuleerd (persoonlijk vind ik het toch) want ik kan niet altijd volgen met wat ze zingt. Maar het is wel een mooi liedje.


M : Bij de eerste noten was ik al een kleine fan :p De rauwheid van de zanger is zeker festival waardig. Of het nu Eurosong waardig is, is iets anders. Qua tempo zit dit nummer dan wel weer op Eurosong niveau. Na het trage liedje van vorig jaar ben ik zeer blij dat ze opnieuw met wat tempo afkomen. Top 10 zullen ze waarschijnlijk wel halen. Goed einde ook, enkel wat opletten met die laatste noot.
N: Leuk! Zeker door naar de finale!


M : Ik dacht even dat ik dubbel zag. 3 knappe gasten die een leuk liedje zingen. Zo ongeveer wat de Romeo's doen maar dan de Deense versie. Vrouwelijk Europa en Australië zullen ze volgens mij wel achter hun hebben. *is Soldiers of Love trouwens geen liedje van Liliane Saint-Pierre?
N :haha de romeo's :p Leuk liedje! Zal zeker gesmaakt worden door vrouwen (én mannen) die kijken :)


Duitsland · 
M : 'Ik heb niets in mijn kast hangen... wete wa, kzal mijn cosplay outfit aandoen' Tis een leuk liedje maar niet echt iets om te doen met 4 achtergrondzangeressen en een halve panda op je hoofd. Sorry Duitsland, jullie mogen blij zijn dat jullie al direct naar de finale mogen anders was het bye bye finale. 
N: Wat doet zij plots met haar stem in het begin? nee, geen fan. Margo, het is zelfs een schande om dat als cosplay te beschouwen.... WAT HEEFT ZIJ AAN. Nee helaas is Duitsland one of the big ones want inderdaad, naar huis die handel!
M : * Ik heb niet gezegd dat het een góéde cosplay outfit was ;)
N: * True 


M : Ik heb echt mijn radio moeten luider zetten. Zo stil! Jüri, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je die beelden van je driedubbel gezicht thuis zal laten. Het maakt het optreden zoveel enger. De tempoverschillen waren leuk geweest moesten ze er ook echt iets mee gedaan hebben. De muziek versnelt maar zij toch niet echt, jammer. Anders zou dit wel een topsong zijn. Oh ja, voor ik het vergeet, Sherlock Holmes heeft gebeld, hij wil zijn driedelig pak terug. 
N : nope


M : leuk up-tempo op sommige momenten... Squat aub niet tijdens het optreden, dat is voor niets nodig.... En haal die DJ van het podium en een achtergrond zangeres of 2 weg en zet 2 live blazers in de plaats en een drummer! Anders (tot mijn grote spijt) is het volgens mij zeker finale waardig, over de top 10 waardigheid zal ik zwijgen. Maar ja, de achtergrondzangeressen kunnen zingen!
N: Leuk lied. Haalt de finale denk ik wel, winnen niet.


Frankrijk · 
M : Sorry, ik was even aan het verdrinken in zijn ogen. Dames hou jullie dochters in toom, Amir kan zowel vlekkeloos Engels als Frans. Dit wordt een toppertje! Fan! 
N; Ja mag van mij een plaatsje in de top 10 hebben.


M : Als dat is waar Georgië mee afkomt deze keer wil ik wel eens weten wie hun tegenstanders waren in de voorrondes... Na Warrior van vorig jaar is dit een redelijke tegenvaller volgens mij.(Niet dat Warrior zo goed was vorig jaar maar toch een stuk beter dan met wat ze nu afkomen). Ik hoop dat ze wat zelfverzekerder zullen overkomen op het podium tijdens Eurovision. En kan iemand mij uitleggen waarom daar opeens een deel elektronisch inzit?
N: Nee, wat een onuitstaanbaar stem geluid. Sorry maar dit is een no-go.


M : Altijd leuk om een land te zien afkomen met hun originele instrumenten. Maar dat was dan ook de enige reden die ik kon verzinnen om Griekenland wat aangenamer te vinden om naar te luisteren. Ze hadden een leuke intro en daar stopte het dan ook. Opnieuw : ik versta er geen BAL van. Aleja, toch niet het Griekse deel. En ik hoop vanuit de grond van mijn hart dat de zanger niet met ontbloot bovenlijf op het podium zal staan. <- trouwens gepikt van Spanje vorig jaar!
N: De instrumenten klinken mooi maar wanneer de stem begint te zingen is het plaatje wat verpest. Ik ga hier een plaspauze houden.


Hongarije · 
M : Opnieuw wordt de Hottie-card gespeeld. En deze kan daarbij ook nog wat zingen. Precies een kruising tussen Zayn Malik (de oudere versie Qua looks) en Jimi Hendrix (soms de stem). We origineel dat de backgroundzangers mannen zijn! Ja Hongarije zal het volgens mij wel verder schoppen dan vorig jaar. En nu, beste stylisten, geef die gast een hemd zonder rafelingen en ik ben zeker fan...;minus de laatste noot dan.
N: haha Margo het is inderdaad net een kruising haha ik vind het echt vreemd dat er zo'n stem komt uit zo'n gastje. Als je gewoon luistert zonder beeld zou je denken dat het een oudere man is. Ik ben wel geen fan hiervan. Achter een minuut zou ik eigenlijk al stoppen met luisteren. Beetje eentonig.


M : En daar is er nog een hottie. Typisch. Maar Nicky (ja dames, NickY niet Nick.) zal het volgens mij veeeel beter doen dan de inzending van vorig jaar. Het liedje is misschien geen winnaar maar het kan volgens mij wel een top 15-10 halen. En dan misschien alleen af te gaan op hoe vrouwelijke (en mannelijke eigenlijk ook, sorry gasten, ik vergeet jullie!) europa zal stemmen. Fan :D 
N: Dit vind ik wel een leuk liedje. Hij heeft een uitstraling en kan zingen. Een liedje die blijft hangen.


M : ... Wel, ze kan al wat beter zingen dan die van vorig jaar. Pluspuntje daar. Maar opnieuw hebben ze leuke ritmeveranderingen maar doen ze er, net als Estland, niets mee. En btw, Greta, het idee van een interactieve achtergrond kan leuk zijn 1 jaar... en liefst nog met een knappe gast ook... maar een idee van iemand anders afsnoepen is gewoon NOT DONE. Het is niet omdat Mans daarmee gewonnen heeft dat jullie dat ook zullen doen.
N: Niet echt veel over te zeggen buiten dat ik het niet mooi vind.


Israël · 
M : Na de Golden Boy van vorig jaar gaat dit wel de compleet andere kant uit qua genre. Please breng die drones mee! XD Jammer dat het wat up-beat mist op sommige momenten maar het wordt beter naar het einde toe! Een big-finale is zeker Eurosong Material! Ja Israël, als jullie het zo ook op het podium kunnen brengen ben ik fan. Enkel dat einde is wat..meh. Maar het is gewoon moeilijk om een lied deftig af te sluiten. At least you can sing. (En ja, hottie card.. alweer)
N: wow heel mooi. Integer en pakkend. Leuke drones zeg, neem ze inderdaad mee! Israel brengt een erg emotioneel liedje, misschien heeft het deels te maken met de problematiek daar, in ieder geval is het wel actueel. Zeker een stem van mij :)


Italië · 
M : Again, sorry, wat? Ik vind het zeer leuk dat ze het aandurven om op eurosong een liedje te brengen, helemaal of toch grotendeels in hun moedertaal. Maar eurosong waardig is het dit jaar toch niet echt. Il Volo was voor mij persoonlijk toch beter! (ma ja again, de hottie card was daar gespeeld...en die konden ook zingen )
N: Mooi liedje (ook al verstaan we er de bal van, de taal is tenminste aangenaam om naar te luisteren) Het is zeker mooi gezongen. Of het zal winnen denk ik niet, het is misschien iets te ingetogen en eentonig voor Eurosong.


Kroatië · 
M : Opnieuw, jammer van de engelse uitspraak. In tegenstelling tot Bosnië had die misschien wel beter in haar eigen taal gezongen. Liedje zelf blijft ook constant hetzelfde tempo. Bleh
N: Het begint redelijk. Na toch een paar noten zou je denken dat het up tempo komt of toch iets verandert. Niet dus. Ik vind dat als je in het Engels gaat zingen je best een cursus Engels bijneemt. Letland · 
M : Eerlijk? het is precies of hij een liedje van Dimitri Vegas en Like Mike genomen heeft als beat en er zelf een niet echt duidelijke tekst heeft op heeft uitgevonden. Hottie card wordt opnieuw gespeeld. Geef die gast een ander, meer up tempo liedje met een melodie en hij zingt de pannen van het dak. 
N: Ligt het aan mij of is die gast beetje creepy? Misschien komt het door de muziek...


Litouwen · 
M : Hij mag blij zijn dat hij zo knap is... ja de hottie card wordt zeker opnieuw gespeeld in Litouwen! De 'Ik ben knap maar kan ook zingen' bal werd jammer genoeg wat misgeslagen. Maar een up tempo liedje doet het meestal wel goed in Eurosong. Trouwens, Donny, JB heeft gebeld, die wil zijn haarsnit terug.. en jas, broek, schoenen, v-shirt en ring. En zijn baby face. Maar toch ,welkom terug na 4 jaar, ik ben blij da je wat opgegroeid bent.  
N: Eindelijk een liedje met een leuk ritme in. Denk wel dat dit liedje ver zal raken in Eurosong.
*M: nu na een paar dagen vind ik het wel wat beter om eerlijk te zijn. Het heeft wel iets :) 

M : Kaliopi, terug van weggeweest! Ik was 2 jaar geleden wel een redelijke fan van haar liedje, staat nog ergens op mijn Ipod. Ik verstond er wel geen klop van maar kan het wel nog altijd meebrullen. Opnieuw hetzelfde concept: ik versta er geen klop van en er zit een deel met (bas)gitaar en strijkers in het midden. Ja, zal het misschien wel opnieuw tot de finale schoppen. Niet mis.
N: Begin is rustig, beetje zoals in een slaapliedje. Breng je tot rust. Het stuk erna is dan weer luid, maar op een goede manier. Nog steeds brengt het wel rust bij mij teweeg.


Malta · 
M : Dus euhm.. die danser, komt die ook mee? En die kledingsswitchen, gebeuren die ook op het podium? De hoge noten zijn wel niet echt aan te raden... Verder een liedje dat volgens mij wel in de finale zal geraken. Maar ik denk dat jullie beter jullie inzending van Junior Eurosong hadden gestuurd. Toch, slechter dan vorig jaar kan niet echt.
N: Niet veel woorden aan vuil maken, Een matig liedje. Niet extreem goed maar ook niet extreem slecht.


Moldavië · 
M : Neuszinger 2.0. En amai mijn oren. Vorig jaar was misschien ook niet zo toonvast maar dat was toch wat meer "wauw" factor. 
N: Paris hilton? :o


M : Precies Muse meets Arsenal. Maar in tegenstelling tot de inzending van Georgië lijken die gasten wel te weten wat ze doen. Het zelfvertrouwen straalt ook van hen af. Ja, wat Rock-punk kan Eurosong wel gebruiken. Komt volgens mij wel goed voor Montenegro!
N: Niet echt mijn smaak. Muziek moet iets in mij teweegbrengen en hier doet het niets. Ik vind het ook niet echt schitterend. Beetje te donker voor mij misschien?


Nederland · 
M : Duidelijk veel naar Daft Punk geluisterd die gasten. Bent van Looy vraagt zijn jas trouwens terug... en zijn haarsnit. Verder volgens mij veel te braaf voor een inzending.. Precies ook de Broken Circle Breakdown Bluegrass Band te veel opgezet. Nederland en Douwe hebben volgens mij meer in hun mars dan dat! En ook Nederland speelde de hottie-card.
N: Geen fan van het genre. Wel al een betere inzending dan vorig jaar. Daar zullen we het maar niet over hebben. Hopelijk raken onze buren wel in de finale, want het is niet slecht. Punten zullen ze sowieso wel krijgen van mij (De buur-kaart ;) )
M :* Ja, daar hebt ge inderdaad een punt, De Buur-kaart... net zoals de Oost-blok-kaart. #Eurosongkaarten XD Noorwegen · 
M: Ik denk dat ik mijn liedje heb gevonden waar ik even plaspauze zal houden... in de semi-finale dan toch. Als je zingt over een Ice-breaker, zorg dan op z'n minst dat de danseres achter effectief GLAS zit. en niet een of andere stof. Maar het is wel moeilijk om te oordelen op het filmpje dat ze nu al online hebben gezet. Ze was duidelijk zeer overdonderd door haar winst. Of het ook op haar stem heeft geslagen zullen we hopelijk in de semi's kunnen oordelen.
N: Ik heb een ander filmpje bekeken, daarop klonk haar stem wel nog mooi. Ik vind het een leuk liedje, vergeleken met andere deelnemers is dit een van de betere volgens mij. Of het live ook goed zal zijn is wel de vraag.


Oekraïne · 
M: Kan iemand haar even uitleggen dat micro's niet om op te eten zijn en zo wat "bewegen" met je bovenlichaam toch wat raar overkomt? En opnieuw, verstaan we geen bal van! Volgens mij is ze gewoon bang van te vallen over haar kleed/broekpak/ding met haar hoge hakken...
N: ben zojuist weggelopen van dat stemgeluid.  Wel even opgezocht waarover ze zingt: Ze zingt over Moskou's onderdrukking van de moslim gemeenschap. Gebaseerd op de russische anexatie van peninsula in 2014. Het lied is gebaseerd op de sovjet onderdrukken in 1944. Wel het is zeker diepgaander dan de andere liederen. Maar euh vergeet niet dat Rusland ook meedoet. Geen oorlogje voeren aub.
M Gewoon even.. WAT HEEFT DIE AAN?! Ik was vorig jaar redelijke fan van hun inzending.. Dit jaar opnieuw in het Frans maar het is niet echt mijn ding. Het lijkt mij persoonlijk te braaf om een finalist te worden op Eurosong... ( was die nu 10 jaar jonger was dit perfect geweest voor Junior Eurosong... niet?)
N: is dat nu voor junior eurosong of voor studio 100? Al bij al leuk liedje maar zeker geen finalist voor Eurosong.


Polen · 
M : 1) Dat haar! 2) Scheer die snor af! 3) Lodewijk de 14de of Napoleon (your choice) heeft zijn jas teruggevraagd (geef die gast trouwens een paar sandalen en een pij en hij kan voor Jezus doorgaan... of een sabel, cape en musketiersoutfit en hij kan onmiddellijk meedoen in de 3 musketiers) ! En wat voor nut heeft het nu om violen te hebben staan als we ze niet horen? En wat ik hoor dat ze spelen is zeker doenbaar op 1 viool. ipv 3 violisten hadden ze beter een drummer op het podium gezet.
N: Zonder te spieken naar jouw tekst M. Was mijn eerste gedacht: De zonnekoning?? Net of hij uit een decor is gestapt. Nee ik vind het geen winner.
Roemenië · 
M : De zanger zijn stem doet mij denken aan de lead van Chess. Klinkt echt helemaal zo. Het liedje heeft wel iets. Ja, ik ben persoonlijk benieuwd hoe ver ze het zullen schoppen. Wel geen idee waarom die zwaardvechter mee is. Die zal volgens mij zelfs niet op het vliegtuig mogen. Just saying. Laat hem zijn zwaard thuislaten en gewoon dansen :) Bijna a-cappella maar ze zijn er nog niet helemaal. Meer Pentatonix luisteren is de boodschap! 
N: Heeft wel iets. Niet fantastisch hoogstaand maar wel leuk om naar te luisteren.
M : Up-tempo, hottie-card, goede zanger. Rusland gaat duidelijk voor de winst dit jaar. En zeker nadat ze die vorig jaar juist zijn misgelopen. Qua kledij hoop ik dat hij in het zwart blijft. Maar dat is eigen smaak. Nice tatts btw. En breng die mannelijke dansers ook maar mee! Ik hoop voor de artiest dat de politieke dingen niet tussen hen en de winst zullen staan :/
N: De top flopper van Rusland vond ik nog altijd die omatjes hoe hilarisch was dat niet XD Dit is gelukkig wel beter. Ze zingen in het Engels, zeker een plus. En dat zonder sterk russisch accent erdoor, zeker een voorbeeld voor de andere English wannabees.


M : Ze hebben het nog niet geleerd. Een traag liedje doet het gewoon NIET op eurosong. Tenzij je Tom Dice heet en je gewoon goed bent op je gitaar. en euh, gast, een bril waarvan 1 glas gewoon glas is bestaat ook... die Tarzan-look (van de dokter dan) is niet echt nodig (in de videoclip). En ik ga waarschijnlijk nachtmerries hebben van die gast. 
N: wat is dit? Net alsof hij een soundtrack wou opnemen voor een erotische film. Helaas voor hem is het eerder een horror.


M : Na Maggie De Block in disguise hebben ze Amy Whinhouse terug uit de doden gehaald. Of toch haar lichaam. Ben benieuwd hoe ze dat hele orkest op het podium zal krijgen onder de vorm van 5 man...Maar in tegenstelling tot de anderen maakt ze wel gebruik van haar tempoverandering. Maar goed zingen is toch wat te hoog gegrepen volgens mij. Kunne die achtergrondzangeressen niet overnemen?
N: Ge hebt gelijk, lijkt echt op amy whinehouse, maar dan zonder het talent.Slovenië · 
M : Oh, kijk, Taylor Swift! En blijkbaar zit ik er met mijn eerste idee niet zo ver naast. Haar euh.. jodelen?... is ook niet echt het van het. Taylor Swift is hier wel beter in! En volgens mij is ze haar broek vergeten... Wel een leuk, up-tempo nummer... en knappe gitarist & pianist. Dat is het dan ook... Oh ja, voor wie het filmpje nog niet gezien heeft. nu begrijp ik waarom ze haar broek niet aanheeft. . Mijn vraag: Kon het nog korter? XD
N: Is dit hier een look-a-like contest? Ze is misschien een grote fan. Haar stem is niet mis, klinkt cava in mijn oren. Enkel haar raar stemgebruik af en toe, dat M jodelen noemt :p is inderdaad niet echt zuiver. Winnen zal er niet in zitten. Hoe meer je naar het liedje luistert hoe meer het stoort.


Spanje · 
M : Ik moest even goed luisteren om engels te kunnen herkennen in het begin. Up tempo is het zeker. Maar het doet mij opnieuw denken aan al die boenke boenke muziek die ze toch al spelen op de radio, niet echt vernieuwend dus.
N: Spanje mocht van mij best wel in het Spaans zingen. Is inderdaad niet vernieuwend, niet zo speciaal.


Tsjechië · 
M : Ik ben al lang blij dat ze niet opnieuw met een duet afkomen. (Snapt iemand die videoclip? ) Maar cvah nog. muzikaal zeer goed, Eurosong gehalte zal afhangen van de podiumkunsten.
N: Wauw ! mooi om naar te luisteren. Zuiver klinkend. Spannend hoe ze het er zal vanaf brengen op de uitvoering.


M : Hottie card wordt hier ook uitgespeeld. Het zangtalent(live dan toch) is jammer genoeg enkel maar naar Jake (de gitaargast) gegaan. Bummer.. Maar wel een leuk liedje. Zoveel is zeker. Nu enkel de zang wat luider en juister en ze geraken er wel.
N: Hopelijk haalt het VK nu wat meer puntjes. Al vind ik de eerste stem echt niet mooi. De tweede stem is iets beter maar het overtuigd me niet. Geen lied dat ik opnieuw zou luisteren.


M : Sorry, ik heb even mijn oren toegestopt. Wat smijten ze hier nu binnen? Precies een mislukte versie van Legolas. Nee, ik ben echt niet overtuigd.
N: Plas pauze!


Zweden · 
M : Het jongere broertje van Mans? 17 jaar... maar wel een goed liedje! Zijn engels kan wel nog een pak beter maar laat die jongen over pakweg 4 jaar nog eens terugkeren en dan maakt hij waarschijnlijk een nog grotere kans! Maar ik zou hem nog niet direct naar huis sturen. Hij zal waarschijnlijk top 15 eindigen... 
N: Leuk liedje. Is een liedje dat het goed zou doen op de radio. Of het Eurosong gehalte is zullen we nog zien.


M : Marylin Monroe meets Elsa? Ze snapt het idee van rechtstaan = beter diafragma = beter zingen blijkbaar nog niet zo goed... Of toch niet zo ferm in het begin. Maar om het echt WAUW te vinden. nee.. niet echt mijn ding. Redelijk zageliedje eigenlijk.
N: Half liggend zingen? Echt? Hmm no-go voor mij.
OUR TOP 5
M
5 - CYPRUS of MONTENEGRO. Ze lijken zeer sterk op elkaar qua ritme enzo.
N
5- TSJECHIË of MACEDONIË

M
4 - HONGARIJE of AUSTRALIË
N
4- RUSLAND

M
3 - AZERBEIDJAN of RUSLAND. Komaan, geef de Russen een kans mensen.
N
3- ISRAËL

M
2 - ISRAËL
N
2 - AUSTRALIE

M
1 - FRANKRIJK. Ik kan er niet aan doen, het is gewoon goed!
N
1- FRANKRIJK


M: normaal ging de UK en Ierland hier ook nog tussen staan maar in vergelijking met de rest vind ik ze toch niet zo goed... top 10 zouden ze voor mij wel mogen halen.

N: Natuurlijk zou het leuk zijn moest België winnen :) Go Laura!And now starts the waiting game! Follow us on Twitter (@Namitjuh & @Sax_O_PhoneGirl) on the 14th of may for a live tweeting event with the hashtags #Eurovision #Eurosong #Eurovision2016 and #Eurovision16 ... If it's a bit like last year, we will have A LOT of fun :D

Bye!
X

No comments:

Post a Comment